Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Els artistes de la UHEDI fan un nou mural

 
Els joves que passen per la Unitat d'Hospitalització Especialitzada en Discapacitat Intel·lectual (UHEDI) de Villablanca, són uns veritables artistes!
 
L’espai del menjador era poc colorit encara que un lloc confortable per a propiciar el menjar amb tranquil·litat. Compte amb molta llum i amb vistes al pati amb jardí interior.
El fet que la unitat es pintés tota de blanc més apropiada a l’àmbit hospitalari i a la vegada més fred que quan els colors que predominaven eren el groc i el blau, va suposar que els joves demanessin canvis en la seva decoració.
 
La temàtica de Disney agradava a tots, però es tenia clar que el lloc escollit havia de ser el menjador.
 
Gràcies a la iniciativa i habilitats del personal d’atenció directa, es va poder reconduir i va sorgir la proposta de fer una activitat participada amb els nois, on cadascú pogués expressar la seva habilitat artística. Calia prendre de referència el còmic original.
 
Era un gran repte, ja que a priori, no hi havia experiències prèvies. Tampoc  es tenia seguretat si es podria finalitzar el mural per la complexitat que implicava també d’alçada, materials i esforç.
Han estat unes sessions dirigides pel PAD que han agradat molt, que han implicat utilitzar la pintura que és un material poc explorat, i que presenta d’innovador que ha estat en una superfície de paret.
 
Per a fer-lo possible hi ha hagut que estampar els diferents dibuixos prèviament seleccionats pels joves. Tots estan menjant algun aliment relacionat amb el que els hi agrada i/o els hi identifica. Entre tots li han donat color i ha quedat molt vistós!
 
El resultat final ha estat satisfactori per tots/tes i ara resten a l’espera de fer-ho en una de les parets del pati interior de la unitat.
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS