Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca instal·la dos contenidors de recollida de roba vinculats al projecte ROBA AMIGA

  • Formació i Treball i Villablanca del Grup Pere Mata han signat un conveni de col·laboració per ubicar contenidors a la residència Marinada (Fundació Villablanca) i als serveis residencials de Villablanca Serveis Assistencials.
 
Villablanca compta des d’aquest mes amb dos contenidors de roba de Roba Amiga gestionats per la Fundació Formació i Treball. Així s’ha acordat en el conveni de col·laboració signat entre Formació i Treball i Villablanca. Als contenidors taronges es pot deixar tot tipus de peces de roba, calçat i complements i també algunes peces de roba de la llar. El projecte tèxtil que desenvolupa Formació i Treball és una iniciativa de recuperació tèxtil, basada en criteris ètics i en un model d'economia solidària i circular, que permet generar ocupació sostenible en el temps per a les persones en situació d'exclusió social o en risc de vulnerabilitat.
 
Després de la recollida dels contenidors la roba passa a la planta de Sant Esteve Sesrovires gestionada per la pròpia entitat, per iniciar un procés de selecció i classificació en funció de l’estat i » Nota de premsa 25, abril 2023 la tipologia de les peces. Aproximadament el 63% del material recollit es prepara per a la seva reutilització, a través de la xarxa d’establiments propis Botiga Amiga / Moda Re-, o bé a través dels programes d’entrega social. Aquest projecte segueix un model d'economia circular que genera un triple impacte:
 
  • Social: ajudant a resoldre una necessitat social gràcies al lliurament de roba a famílies vulnerables.
  • Mediambiental: reduint la generació de residus, ja que es converteixen en un recurs.
  • Econòmic: creant o bé consolidant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social.
 
Gràcies a les donacions de roba que ja no es fa servir, des de la Fundació Formació i Treball es dona assistència a més de 4.000 famílies a través de programes d'entrega social. Aquests es gestionen als establiments Botiga Amiga / Moda Re-, uns espais allunyats de l’assistencialisme que atorguen dignitat i confidencialitat al lliurament. Els contenidors es podran trobar a:
 
  • Als serveis residencials de Villablanca Serveis Assistencials 
  • Al centre residencial Marinada
 
L’aportació de Formació i Treball amb la inclusió laboral de persones en situació de vulnerabilitat social està compromesa amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’emmarquen dins l’Agenda 2030 de Nacions Unides. Es tracta d’un pla d’acció perquè els governs, empreses i societat civil cooperin en cadascun dels objectius específics. Els objectius específics en els quals treballa Formació i Treball van en la línia dels següents ODS: eradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes (OD1); promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom (OD8); i enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar l’aliança mundial pel desenvolupament sostenible (ODS 17).
 
Sobre Fundació Formació i Treball
La Fundació Formació i Treball (www.formacioitreball.org), promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona al 1992, és una de les empreses d'inserció referents per a la creació de llocs de feina dirigits a persones en risc d'exclusió social. Des de la seva creació hem atès a més de 42.000 persones amb un model d’economia circular que impulsa l’ocupació, la sostenibilitat econòmica i el respecte pel medi ambient. La Fundació treballa des d’un compromís basat en la justícia social, posant les persones i les seves necessitats en el centre de l’activitat, amb l’objectiu d’empoderar-les per entrar al mercat laboral. Els nostres valors marquen les nostres actuacions: mantenir l’esperit de Càritas al servei de les persones, l’empatia social, la dignitat, la transparència, la sostenibilitat, la proactivitat i el treball en xarxa. 
 
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS