Empresas del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Laboratorio de Ideas aposta pels reptes en la Salut Mental Infantil i juvenil

 
El Pavelló de Distingits, recinte modernista, de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata va acollir la jornada científica organitzada pel Ciber en Salut Mental  (CIBERSAM) “Laboratorio de Ideas 2023”, al qual van assistir més de 70 joves investigadors pertanyents al CIBERSAM i altres institucions dedicades a la recerca biomèdica.
 
Sota el lema “Retos en la Salud Mental Infanto-Juvenil”, la jornada es va inaugurar amb una ponència a càrrec de Gisela Sugranyes, investigadora del grup liderat per Inma Baeza de CIBERSAM, titulada “El cerebro adolescente: etapa de riesgo y de oportunidad” que va animar als assistents a generar una interessant discussió.
 
Entre vidrieres, mosaics, taulells i marqueteria modernistes els joves investigadors i les joves investigadores van tenir l'oportunitat de presentar tant projectes com resultats de la seva recerca i compartir-ho amb la resta de l'audiència.
 
Com novetat en aquesta edició es va incorporar una sessió de discussió oberta a tots els assistents denominada "CAMPFIRE" que va ser moderada per la Vanesa Sánchez Gistau, investigadora pertanyent al grup liderat per Elisabet Vilella. En aquesta sessió, els assistents es van centrar especialment a suggerir noves idees sobre com investigar els problemes de salut mental dels adolescents. Es va generar un debat enriquidor entre els joves investigadors sobre l'ús dels models animals en la recerca neurobiològica dels trastorns mentals, comenta Analia Bortolozzi.
 
En aquesta 10a edició, que ha estat coordinada per les investigadores del CIBERSAM Rosa Ayesa, Analía Bortolozzi i Elisabet Vilella,va destacar l'alta qualitat dels treballs i la gran participació en totes les activitats per part dels assistents.
 
A més, en el marc del Laboratorio de Ideas del CIBERSAM, com és habitual, es va reservar una de les ponències per a la presentació del treball guardonat amb el Premi Santiago Reig 2022. Aquest guardó, que reconeix anualment a la millor publicació científica liderada per un investigador/a jove pertanyent a CIBERSAM, li va ser concedit a Lluis Miquel Rio, del grup de recerca liderat per la Dra. Bortolozzi, per la publicació “Human α-synuclein overexpression in mouse serotonin neurons triggers a depressive-like phenotype. Rescue by oligonucleotide therapy”. També es va lliurar el Premi Elsa Valdizán 2022 al millor treball de fi de màster (TFM), que va ser per a Marina Zafrilla, estudiant de la Universitat de Barcelona, “Lithium response in bipolar disorder: analysing the role of genome-wide dna methylation in peripheral blood"; així com premis a la millor presentació oral i pòster, que van recaure en Milagros Galán, pertanyent al grup RD21/0009/0013 de la Xarxa de Recerca en Atenció Primaria de Adicciones (RIAPAD), i a Sara Serrano, de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Video Corporativo


Presentación Área Discapacitat Intelectual Villablanca

@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VER MÁS ACTOS